Företagen som är med och elektrifierar Sverige

Elektrifieringen av våra personbilar är i full gång. Antalet elbilar i Sverige har ökat stort senaste året. För att möta behovet och möjliggöra för fler att skaffa elbil behöver utbudet av laddstolpar utökas. Här får du läsa om tre företag som vill göra det enklare för Sveriges bilister att köra mer hållbart, på el.
Advertisement

Annons

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Svenska Dagbladet-redaktionens åsikter.

Läs mer på E.ON

D

edikerade parkeringsplatser för den som kör elbil blir en allt vanligare syn. Kanske har du sett laddstolpar vid din arbetsplats, hotell eller köpcentrum? I takt med att antalet laddbara bilar i vårt land ökar behöver infrastrukturen för laddplatser följa samma kurva.

Därför satsar E.ON just nu på att utöka antalet laddstationer i Sverige.

E.ON vill göra det enkelt för dig att leva mer hållbart. I slutändan handlar det om att du ska kunna ta dig från punkt A till punk B – fast på ett hållbart sätt. Oavsett var din destination är ska det finnas en möjlighet för dig att ladda din bil. Att erbjuda laddmöjligheter något som allt fler företag har börjat ta fasta på. Här berättar vi om tre företag som har valt att installera laddstolpar, för att bidra till en mer hållbar framtid.

En självklarhet att våra gäster ska
kunna resa hit på ett hållbart sätt
Camilla Persson, försäljning- och marknadschef på The Lodge.

PÅ TOPPEN AV Romeleåsen har du utsikt i alla väderstreck över den
skånska landsbygden. Den gamla jaktstugan som en gång i tiden var belägen på platsen har idag förvandlats och byggts ut till ett populärt spahotell, som lockar gäster från stora delar av Sverige.
– The Lodge är omringat av skog och natur. Och lika självklart som
vi är måna om att våra gäster mår bra är vi minst lika måna om att naturen mår bra, säger Camilla Persson, försäljning- och marknadschef på The Lodge.

Som ett nästa steg i hållbarhetsarbetet har spahotellet nu valt att, i samarbete med E.ON, installera laddstolpar, där besökarna kan ladda sina elektrifierade bilar.

– Eftersom ingen kollektivtrafik går ut till hotellet och vi ser en ökad tillströmning av människor är det extra viktigt att vi gör det vi kan för att minska koldioxidutsläppen, exempelvis genom att våra gäster har möjligheten att ladda sina elbilar på vårt hotell, säger Camilla Persson.

Camilla_cirkel

– Vi har sett att laddstolpar är en viktig service för våra kunder. Men jag tror också det är viktigt att erbjuda hållbara alternativ, dels för att ta hand om miljön men även för att visa gästerna att var vi står i miljöfrågan. Eftersom hållbarheten är en självklar del i vårt hotell är det även en självklarhet att våra gäster ska kunna resa hit på ett hållbart sätt, säger Camilla Persson.

 

Vi bygger redan nu ut för framtiden Henrik Brodin, projektledare för Ett Fossilfritt Södra på Södra Skogsägarna.

I OCH MED ökningen av elektrifierade bilar i samhället och ett ökat hållbarhetstänk hos företagare väljer allt fler arbetsgivare att erbjuda laddningsmöjligheter till sina anställda.
Södra Skogsägarna, eller Södra som det ofta kallas, är Sveriges största skogsägarförening med 51.000 skogsägare som medlemmar. För Södra är elbilar en viktig del i hållbarhetsarbetet.

–  Allt vi gör utgår från skogen därför är det oerhört viktigt för oss att jobba mot en mer hållbar framtid, säger Henrik Brodin, projektledare för Ett Fossilfritt Södra på Södra Skogsägarna.

Södra har som hållbarhetsmål att ha fossilfri produktion 2020 och transport år 2030. En del i att nå det målet är att installera laddstolpar som deras anställda kan använda.

– Våra anställda är beroende av att använda bilar. Dels att ta sig till och från våra olika produktionssajter och till skogsägarna. Många av våra anläggningar ligger på landsbygden och våra anställda behöver kunna pendla med bil. Alla bilresor som sker måste kunna göras på ett hållbart sätt och här kan man ladda sin elbil med lokalproducerad grön el, säger Henrik Brodin.

Henrik_cirkel

– Vi kommer till en början ha fler laddplatser än vi har elbilar, men vi bygger redan nu ut för framtiden, om vi ska nå våra mål måste vi införa fler tjänstebilar som är elektrifierade och allt fler av våra medarbetare kommer gå över till elektrifierade fordon.

Vi vill göra det enklare för bilförare Tomas Strandberg, vd Parkering Malmö

I MALMÖ ÄR klimatmålen för framtiden höga. Parkering i Malmö har därför tillsammans med E.ON valt att göra det enkelt för invånarna i Malmö att leva med ett elektrifierat fordon genom att installera laddstolpar i ett flertalet parkeringshus.
Under det senaste året har Parkering Malmö installerat 100 laddstationer i sina parkeringshus runtom i Malmö. Men Tomas Strandberg, vd på Parkering Malmö berättar att hållbarhetsarbetet inte stannar av när installationerna är klara. Just nu tittar man på andra hållbara lösningar för att göra infrastrukturen i Malmö mer hållbar.

– Vi håller just nu på att se över möjligheterna med att installera solceller i anslutning till våra parkeringshus. Genom att ladda sin elbil med förnybar el från solen bidrar vi ytterligare till en mer hållbar lösning. Jag tror att det är den typen av lösningar aktörer i samhället måste arbeta utifrån, det handlar inte bara om att installera ett antal laddstolpar och sedan vara nöjd, säger Tomas Strandberg.

Tomas_cirkel

– Vi vill göra det enklare för bilförare i Malmö att välja ett mer klimatsmart alternativ. Malmö har idag högt uppsatta mål för hållbara lösningar och för oss är det en självklarhet att bidra till det arbetet, säger Tomas Strandberg.

Gör det lätt för dina medarbetare och kunder att välja en mer hållbar väg. Med E.ONs laddtjänster får du en helhetslösning som är skräddarsydd för just dig och ditt företag, och du får hjälp från start till mål.